Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych

Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych

Cena: 59.90 zł
autor:Czesław Dojutrek,Andrzej Pietrzyk
ISBN:978-83-02-07846-0
Wydawnictwo:Wydawnictwa WSIP
Ilość stron:436
Wydanie:2007
Format:145x205
Oprawa:miękka, lakierowana, kolorowa
W książce przedstawiono klasyfikację i zasady sporządzania różnego rodzaju ciast, kremów, mas oraz innych półproduktów ciastkarskich (pomad, syropów, glazur, polew, galaretek oraz przetworów), omówiono zasady zdobienia i dekorowania wyrobów, ich ocenę jakościową oraz przedstawiono schematy produkcji różnego rodzaju ciast, wafli i lodów.
Omówiono też wartość odżywczą oraz przechowywanie i transport wyrobów ciastkarskich. Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół zasadniczych kształcących się w zawodzie cukiernik.
Wydanie trzecie.

powrót do Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych ->