Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych
Cena: 59.90 zł
autor: | Czesław Dojutrek,Andrzej Pietrzyk |
ISBN: | 978-83-02-07846-0 |
Wydawnictwo: | Wydawnictwa WSIP |
Ilość stron: | 436 |
Wydanie: | 2007 |
Format: | 145x205 |
Oprawa: | miękka, lakierowana, kolorowa |
W książce przedstawiono klasyfikację i zasady sporządzania różnego rodzaju ciast, kremów, mas oraz innych półproduktów ciastkarskich (pomad, syropów, glazur, polew, galaretek oraz przetworów), omówiono zasady zdobienia i dekorowania wyrobów, ich ocenę jakościową oraz przedstawiono schematy produkcji różnego rodzaju ciast, wafli i lodów.
Omówiono też wartość odżywczą oraz przechowywanie i transport wyrobów ciastkarskich. Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół zasadniczych kształcących się w zawodzie cukiernik.
Wydanie trzecie.
powrót do Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych ->