HACCP - Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych

HACCP - Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych

Cena: 94.00 zł
Cena: 89.30 zł
autor:mgr inż. Marek R. Zadernowski, dr inż. Anna Zadernowska, prof. dr hab. inż. Mieczysław W. Obiedzińsk
ISBN:83-74264-92-1
Wydawnictwo:Wydawnictwo ODDK
Ilość stron:96
Wydanie:2008
Format:B5
Oprawa:miękka, lakierowana, kolorowa
Seria:HAC443
symbol: HAC443objętość: 96 str. format: B5wydanie: 2008ISBN: 83-74264-92-1Prawidłowa identyfikacja zagrożeń, ich poznanie i świadome panowanie nad nimi stanowi podstawę zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym.

Książka prezentuje katalog wybranych zagrożeń – autorzy dokonali podziału na zagrożenia biologiczne, fizyczne i chemiczne, dołączając krótką charakterystykę ich podstawowych cech, występowania i sposobu eliminacji.

Publikacja jest przeznaczona dla członków zespołu HACCP, na których spoczywa obowiązek wdrożenia HACCP. Pozwoli na zidentyfikowanie zagrożeń, które dotyczą ich procesu, jak również da podstawową wiedzę ułatwiającą dalsze poszukiwania poszczególnych cech charakterystycznych dla wymienionych zagrożeń i zagrożeń im pokrewnych.

Książka jest również dobrym przykładem sposobu dokumentowania zagrożeń – może stać się podstawą dla indywidualnie tworzonego w danej firmie leksykonu (katalogu) uwzględniającego zagrożenia charakterystyczne dla danego środowiska.

powrót do HACCP - Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych ->