Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów - piekarnia HAC836

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów - piekarnia HAC836

Cena: 136.50 zł
Cena: 129.67 zł
autor:Agnieszka Budzyńska
Wydawnictwo:Wydawnictwo ODDK
Format:a4
Oprawa:miękka, lakierowana, kolorowa
symbol: HAC836objętość: 200 str. format: A4wydanie: 2004ISBN: 83-74260-03-3Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie
produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie techniki i metody pracy oraz zalecenia higieniczne opracować w formie procedur i instrukcji.
Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami do zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.
Dokumentacja przeznaczona jest do bezpośredniego wykorzystania na własne potrzeby każdego zakładu.
Ten zestaw procedur i instrukcji wykorzystano również w innej publikacji
tejże autorki Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów
kontrolnych w piekarni, gdzie poszczególne procedury i instrukcje znalazły się w wykazach przypisanych do każdego etapu procesu technologicznego w celu wyeliminowania zagrożeń, które się na danym etapie pojawiają.

powrót do Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów - piekarnia HAC836 ->