Szukaj

 


Kategorie


Wydawnictwa


Polecamy





 

Książka

Groch na zielone i suche nasiona

Groch na zielone i suche nasiona

Cena: 15.90 zł
niedostępna
Autor:B. Wierzbicka,
Ilość stron:60
Format:A5
Groch na zielone nasiona jest najwcześniejszym wiosennym warzywem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa. W Polsce na przestrzeni ostatnich lat powierzchnia jego uprawy znacznie wzrosła i obecnie wynosi 12,9 tys. hektarów. Do powiększenia areału przyczyniła się możliwość pełnego zmechanizowania jego uprawy i zbioru. Wśród warzyw strączkowych groch zajmuje drugie miejsce w uprawie po fasoli szparagowej. Prawie cały plon trafia do przetwórstwa z przeznaczeniem surowca na konserwy i mrożonki. Na świeży rynek do bezpośredniego spożycia na surowo lub po ugotowaniu przeznacza się znikomą ilość zielonego grochu. Największy udział w ogólnej produkcji przetworów mają mrożonki, na które jest zapotrzebowanie rynków zagranicznych. Eksport mrożonego grochu z Polski odznacza się dużą dynamiką wzrostu, jednak w różnych latach występują znaczne wahania np. w roku 1998 wysłano za granicę 8,1 tys. ton, a w roku 2000 tylko 3,2 tys. ton mrożonego grochu.
SPIS TREŚCI 




Opinie książki Groch na zielone i suche nasiona

Brak opinii.

Aby dodać swoją opinię, musisz się zalogować.

Koszyk

jest pusty

Logowanie


Darmowa Wysyłka

Brakuje 1000.00 zł do darmowej wysyłki poprzez:

- kurierska usługa DPD (przelew na konto),

Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowościach, podaj swój adres e-mail.


Podaj swj e-mail:
W każdej chwili można się wypisać z listy newslettera. Nikomu nie udostępniamy adresów e-mail z naszej bazy.

Polecamy




 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U W X Y Z
Strona główna  |   Twoje konto  |   Oferta  |   Nowości  |   Partnerzy  |   Koszyk  |   Mapa witryny  |   O Księgarni  |   Polityka prywatności  |   Kontakt
Copyright © Księgarnia Warszawa WAWA

Powiadomienie o plikach cookies
[x] Nie pokazuj więcej
Uprzejmie informujemy, iż niniejsza witryna korzysta z plików cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies. Dowiedz się więcej, czytając Politykę prywatności.